-->

20120102

Greenhouses at Wellesley






Wellesley college grounds hold a rich history and cultural heritage, with memories embedded in the topography of the land. To respect the existing site and the beautiful views, the new greenhouses are sited on a ridge overlooking and framing a wet low meadow leading to Lake Waban.

The brickwork buildings act and respond to the existing topography as retaining walls, becoming perforated and transparent at points where the earth is not exerting pressure. They channel the topography and carve out spaces for the domed greenhouses.


Bird's eye view
View from Alumni House
View from north footpath
Research and teaching greenhouse
View from dark space under brick building into greenhouse space
View from greenhouse to north
Topography plan
Floor plan with levels
Section




Harvard University Graduate School of Design
Master in Architecture
Spring 2012 / John Hong Studio